Tri etanol amin, C6H15NO3 formülüne sahip olan, (TEA) olarak da anılan Trolamin, bir tersiyer amin ve bir trioldur. Alkollerin ve aminlerin özelliklerini sergileyen iki işlevli bir bileşiktir. Trolamin, küçük miktarlarda dietanolamin ve etanolamin içerir ve ayrıca hayvansal ve bitkisel yağların oto-oksidasyonuna karşı bir antioksidandır. Deri ve saç bakım ürünleri gibi endüstriyel ve kozmetik ürünlerde yaygın olarak pH ayarlayıcı ve yüzey aktif madde olarak kullanılır.

Trietanolamin, amonyum (başka bir toksin) ile etilen oksitin (oldukça zehirli olduğu kabul edilir) reaksiyona sokulmasıyla üretilen bir amindir. Bir tamponlama maddesi, maskeleme ve koku bileşeni ve yüzey aktif madde olarak bir pH ayarlayıcı olarak birincil kullanımına ek olarak kullanılır. Trietanolamin; göz kalemi, rimel, göz farı, allık, makyaj tabanı ve temelleri ile koku, saç bakım ürünleri, saç boyaları, dalga setleri, tıraş ürünleri, güneş kremleri gibi çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılır. ve cilt bakımı ve cilt temizleme ürünleri. Triethanolamine ayrıca organik asitler tuzla dönüştürmek için yağ asitleri ile birlikte kullanılır, bu da organik temizleyici için bir temizleyici için temel haline gelir. Ek olarak, maddelerin yüzey gerilimini azaltarak, su ve yağda çözünen bileşenlerin karışmasını sağlayarak emülsiyon oluşumuna yardımcı olabilir.

 

Tri etanol amin Kullanımları

Trietanolamin çoğunlukla göz farı, rimel, göz kalemi, koku, fondöten ve kapatıcı gibi kozmetiklerde bulunur. Bazen saç boyaları, dalga setleri gibi saç bakım ürünlerine de eklenir. Trietanolamin ayrıca nemlendiriciler, tıraş kremleri ve jellerin yanı sıra güneş koruyucu formüllerinde de yaygındır. Başlıca kullanımı, bir ürünün genel pH’ını dengelemektir, ancak aynı zamanda ürünlerin daha homojen bir görünümünü muhafaza etmesine ve kremleri cilde daha düzgün bir şekilde yaymasına yardımcı olan bir emülgatör olarak da çalışır. Bu özellikle kozmetik ürünler için önemlidir, böylece cilde yumru ya da pasta yapmazlar.

  1. Endüstriyel Kullanımlar

Adsorbanlar ve emiciler

Tarım kimyasalları (haşere öldürücü olmayan)

Anti-yapıştırıcı ajanlar

Korozyon inhibitörleri ve anti-ölçekleme maddeleri

boyalar

Fonksiyonel akışkanlar (kapalı sistemler)

Ara ürünler

Yağlayıcılar ve yağlayıcı katkılar

Başka türlü listelenmeyen işleme yardımcıları

Çözücüler (ürün formülasyonunun veya karışımın bir parçası haline gelir)

 

  1. Tüketiciler kullanımı

Tarımsal Ürünler (Pestisit olmayan)

Anti-Freeze ve Buz Çözücü Ürünler

Başka yerde kaplanmamış kumaş, tekstil ve deri ürünleri

Köpük Oturma ve Yatak Ürünleri

Metal Ürünler başka yerde kaplanmamış

Kağıt ürünleri

Kişisel Bakım ürünleri

 

Tri-etanolamin:
      COA                                                                      MSDS